– Blog


Drage sumještanke i sumještani!

Čestitamo Vam Dan državnosti Republike Hrvatske. Slaveći još jednu obljetnicu hrvatske državnosti, s pijetetom i zahvalnošću prisjećamo se svih hrvatskih branitelja, a posebno onih koji su svoje živote utkali u temelje slobodne i neovisne nam domovine Hrvatske

Sa željom da zajedničkim radom i trudom razvijamo slobodno, moderno i otvoreno društvo za sve nas, a posebno za generacije koje tek dolaze.

Iskrene čestitke povodom  Dana državnosti Republike Hrvatske upućuju Vam djelatnici Jedinstvenog upravnog odjela Općine Nova Bukovica, predsjednik općinskog vijeća Franjo Kraljik, sa vijećnicima i Tomislav Bračun – Vaš načelnik.


 

Drage mještanke i mještani Općine Nova Bukovica!

Neka Vam najveći kršćanski blagdan donese svjetlo života, vjeru u budućnost i snagu življenja u ovim vremenima kada uz međusobno razumijevanje, uvažavanje i zajednički ustrajni rad možemo i moramo dati doprinos opstojnosti i daljnjem razvoju naše lokalne zajednice te pravednijeg i odgovornijeg društva.

Snagom nade koju donose uskrsni blagdani oplemenimo naš svakodnevni život solidarnošću, razumijevanjem za bližnje i dobrim djelima. Neka topli blagdanski dani ispune vaše domove radošću i blagostanjem, sa željom da Uskrs provedete u dobrom zdravlju okruženi obitelji i prijateljima.

Sretan i blagoslovljen Uskrs Vama i Vašim najmilijima žele Tomislav Bračun Općinski načelnik, zamjenik općinskog načelnika Tomislav Dereš, predsjednik vijeća Franjo Kraljik i članovi Općinskog vijeća te djelatnici Općinske uprave Općine Nova Bukovica!

Uskrs

Dosadašnjim korisnicima na njihov zahtjev (čl. 57. st. 1. ZPZ)

Fizičke ili pravne osobe dosadašnji korisnici poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države kojima su istekli ugovori za poljoprivredno zemljište u vlasništvu države i koji su u mirnom posjedu istog mogu sklopiti ugovori o privremenom korištenju na rok od dvije godine odnosno do sklapanja ugovora o zakupu poljoprivrednog zemljišta ili zakupu zajedničkih pašnjaka, odnosno drugog oblika raspolaganja poljoprivrednim zemljištem sukladno odredbama Zakona o poljoprivrednom zemljištu („Narodne novine“, br. 20/18, 115/18, 98/19).

Dosadašnjim korisnicima koji imaju sklopljene ugovore o privremenom korištenju – produljenje ugovora o privremenom korištenju (čl. 102. st. 2. ZPZ)

Korisnici poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Općine Nova Bukovica koji su u mirnom posjedu i imaju sklopljene ugovore o privremenom korištenju na temelju Zakona o poljoprivrednom zemljištu („Narodne novine“, br. 39/13 i 48/15), a koji istječu nakon stupanja na snagu Zakona o poljoprivrednom zemljištu („Narodne novine“, br. 20/18, 115/18, 98/19) mogu produljiti Ugovor o privremenom korištenju poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske (aneks ugovora) na rok od 2 godine, odnosno do raspisivanja javnog natječaja sukladno odredbama ovog Zakona.

 

Obavijest o promjeni perioda trajanja javne rasprave (poveznica)

Optimizirana verzija PDF-ova s dokumentacijom za Javni uvid (poveznica)

Obavijest o provođenju javne rasprave u postupku PUO magistralnog plinovoda Slatina-Velimirovac DN 200/50 bar, Virovitičko-podravska županija i Osječko-baranjska županija (poveznica)

Studija utjecaja na okoliš magistralni plinovod Slatina Velimirovac (poveznica)

Grafički prilozi magistralni plinovod Slatina Velimirovac (poveznica)

Ne-tehnički sažetak magistralni plinovod Slatina Velimirovac (poveznica)

Back to top