– MALONOGOMETNI KLUB APOKALIPSA

MNK Apokalipsa Nova Bukovica osnovan je 16.01.2010. godine na inicijativu velikog(ih) entuzijaste i zaljubljenika u nogomet (posebice Futsal). Ime kluba osmišljeno je u prvom redu motivom iz Biblije, tj. snažnom riječi koja bi trebala natjerati ljudsko uho, dušu i um da pokuša prodrijeti u dubinu ove snažne riječi koja ima višestruko značenje (Apokalipsa). Puni naziv kluba upotpunjuje naziv Općine u kojoj se klub i nalazi.

MNK ukupno broji 20-ak članova od kojih 15 registriranih igrača, a 10 igrača aktivno sudjeluje u klubu. Klub se natječe u Županijskoj malonogometnoj ligi Virovitičko-podravske županije, i nakon 13. kola
( sezona 2009/2010 ) u konkurenciji od 8 klubova zauzima šesto mjesto.
Klub uvelike pomaže Katoličkom malonogometnom klubu Uznesenja Blažene Djevice Marije koja pod okriljem župe Nova Bukovica već četvrtu godinu sudjeluje u Katoličkoj malonogometnoj ligi Požeške biskupije.

Ciljevi djelovanja udruge

     Najosnovniji cilj kluba jest ostati stalan član Županijske malonogometne lige Virovitičko-podravske županije, te pomaganje Katoličkog malonogometnog kluba Uznesenja Blažene Djevice Marije koji se natječe u Katoličkoj malonogometnoj ligi Požeške biskupije. Nadalje, drugi važniji ciljevi kluba jesu: planiranje rada i razvitka malog nogometa, poduka i trening djece i mladeži, pripremanje svojih  članova za sudjelovanje u sastavu gradske, županijske,odnosno državne reprezentacije, nabavka opreme i upravljanje športskim objektima kojih je klub vlasnik ili korisnik, ukupnom aktivnosti kluba poticati internalizaciju i usvajanje etičkih vrijednosti kroz bavljenje športom te organiziranje športskih natjecanja i sudjelovanje na istim.

Back to top