– Radovi na izgradnji nogostupa u Novoj Bukovici

  U tijeku su radovi na izgradnji nogostupa uz kolnik državne ceste D2 s desne strane u Zagrebačkoj ulici u Novoj Bukovici od centra prema Slatini, koje izvodi poduzeće „Cestogradnja“ iz Slatine. Prema prvom planu predviđena je izgradnja do kućnog broja 74, no prema riječima Načelnika u tijeku se vrše izvidi i radnje kako bi se nogostup napravio do zadnje kuće.
       Projekt je to od velike važnosti s obzirom da se radi o državnoj cesti koja trpi najveće prometno opterećenje tokom godine kroz prometovanje osobnih vozila, ali i teretnih vozila, za djecu, mlade, ali i mještane jer su pješaci, najviše djeca i mladi, bili prisiljeni kretati se cestovnom prometnicom s velikim intenzitetom prometa, čime je njihova sigurnost bila ugrožena.
        Izgradnja nogostupa sufinancira se u okviru Programu održivog razvoja lokalne zajednice za 2017. godinu. Na temelju prijavljenog projekta, iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice, Općini Nova Bukovica je odobreno ukupno 400.000,00 kuna za projekt Izgradnje nogostupa, a ostatak će financirati Općina Nova Bukovica.

Back to top