– Potpisan ugovor o dodjeli sredstava za zamjenu zastarjele rasvjete novom LED rasvjetom

Nova Bukovica će uskoro dobiti novu, modernu javnu rasvjetu. Načelnik Tomislav Bračun potpisao je Ugovor sa Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja o dodjeli sredstava kapitalnih pomoći gradovima i općinama za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanja komunalnog standarda za 2017. godinu. Odlukom Ministarstva za provedbu projekta zamjene postojećih zastarjelih živinih rasvjetnih tijela energetski učinkovitijom LED javnom rasvjetom odobrena su sredstva u iznosu od 150.000,00 kuna.
     Rasvjeta će biti zamijenjena uz državnu cestu D2, to jest u Vukovarskoj i Zagrebačkoj ulici, te Trgu dr. Franje Tuđmana, odnosno centru naselja. S novom tehnologijom eliminiralo bi se svjetlosno zagađenje te bi se ostvarile značajne uštede na potrošnji električne energije.
     Cilj zamjene rasvjete je  implementirati optimalno tehničko-ekonomsko rješenje kojim će se dobiti učinci znatne uštede električne energije, smanjiti emisije CO2, poboljšat će se svjetlo-tehnički parametri i sigurnost u prometu, te smanjiti rizici ekološkog onečišćenja zbog do sada korištenih ekološki neprihvatljivih rasvjetnih tijela.

Back to top