– Osnovnoj školi Vladimira Nazora vrijedno priznanje

Slušaj kako zemlja diše, slušaj kako raste trava, slušaj kako pod stopama našim, skrivena snaga u sjemenci spava…

Sučno povjerenstvo donijelo je svoju odluku, a svečano proglašenje pobjednika u nekoliko kategorija održano je u petak 24. studenoga u HRT-ovu radijskome koncertnom studiju Zvonimir Bajsić s početkom u 13.00 sati. Priznanje za 3. mjesto za najljepši školski vrt u kategoriji vanjska učionica uručila je Ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak, a nagradu je preuzela Ravnateljica OŠ Vladimira Nazora Lareta Žubrinić u pratnji sa zamjenikom načelnika općine Nova Bukovica Tomislavom Derešom. Snimanju emisije uz ravnateljicu i zamjenka načelnika prisustvovali su i učenici vrtlari sa učiteljicom Lidijom Medved. Troškove posjeta Hrvatskoj radio televiziji i gradu Zagrebu snosi općina Nova Bukovica.
U projektu Najljepši školski vrtovi sudjeluju učenici osnovnih i srednjih škola, dječjih vrtića, djeca iz centara za odgoj i rehabilitaciju te djeca iz domova bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Projekt se provodi u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te uz potporu Ministarstva poljoprivrede, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i brojnih privatnih donatora. Projekt promiče isključivo organsku poljoprivredu, uzgoj izvornoga i domaćega bilja, prepoznavanje ljepote vlastita krajolika i povratak tradicijskim vrtovima u svim hrvatskim područjima. Od ove godine voditeljica projekta je dugogodišnja novinarka i urednica na Hrvatskoj radioteleviziji Đurđica Čočić.
Osim nagrada djecu je na svečanosti razveselio i Luka Bulić te Tamburaški orkestar Hrvatske radiotelevizije pod ravnanjem maestra Siniše Leopolda koji se pobrinuo za vedar ugođaj. Voditelji svečanosti dodjele nagrada bili su Karmela Vukov-Colić i Davor Meštrović.

Back to top