– Predstava “Svećenik krvave haljine” oduševila publiku

Mladi župe Uznesenja BDM iz Nove Bukovice u prepunom domu kulture u Novoj Bukovici odigrali su svoj prvi pravi kazališni komad “Svećenik krvave haljine”.  Takva predstava, u nekoliko činova i s tako jakom porukom i ozbiljnom tematikom dosada još nije izvedena na pozornici u Novoj Bukovici, a izvedena je na Cvijetnicu 25.3.2018. Predstava je to koja će se dugo pamtiti. Priča je to o svećeniku – žrtvi ispovjedne tajne koja je proizašla iz istoimene knjige francuske autorice Raoul de Navery. Temelji se na istinitom događaju, a izvorno je radnja smještena u 19. stoljeće u Francuskoj.

Ova predstava je plod rada i zalaganja vjeroučiteljice Tanje Bunete koja je na samom početku o predstavi rekla: “Uprizorenjem ove priče mladi su željeli poručiti: patnja i muka razumljive su jedino u svijetu vjere. Ni za jedno drugo zvanje na zemlji nije potrebno toliko vjere kao za svećeničko. Ne zaboravimo svojim molitvama i žrtvama pomagati našim svećenicima. Osim toga željeli smo prenijeti evanđeosku poruku, i to je ono što je prvotna uloga Crkve, a onda iz toga proizlazi i karitativna uloga. Stoga ova je predstava i humanitarnog karaktera. Izvedba predstave je dar mladih naše Župe svima vama, a Vaši prilozi nakon predstave bit će dar za našeg župljanina Antonija Vargu”.

Sav prikupljeni dobrovoljni prilog namijenjen je za liječenje dječaka Antonija Varge iz Nove Bukovice koji ima cerebralnu paralizu i vezan je uz invalidska kolica. Humanitarnoj akciji uz župu Uznesenja BDM i Osnovnu školu Vladimira Nazora, priključila se je i Općina Nova Bukovica kako bi se što prije prikupila potrebna sredstva.

(Općina Nova Bukovica / FOTO: Felbar studio)

Back to top