– 150 godina školstva u Novoj Bukovici

Kao i svake godine do sada, učenici, nastavnici i djelatnici Osnovne škole Vladimira Nazora Nova Bukovica proslavili  su dan škole bogatim kulturno-zabavnim programom, no ove godine je to bilo svečanije i s brojnim gostima jer škola obilježava veliki i značajni jubilej – 150. obljetnicu postojanja. Između ostalih ispred Općine Nova Bukovica svečanosti je prisustvovao zamjenik načelnika Tomislav Dereš, dok su ispred Virovitičko-podravske županije prisustvovali dožupani Marijo Klement i Igor Pavković. Svečanosti je također prisustvovao i Tomislav Žagar zastupnik u Hrvatskom saboru, te župnik Mario Matijević. Sa nekoliko riječi prisutnima se obratio zamjenik načelnika Tomislav Dereš.

„Ovom proslavom mi danas radosno kličemo iz zahvalnosti za sjećanje na sve one koji su uz ovu školu vezani od njenog nastanka do danas. Iz zahvalnosti prema našim precima koji su se s mukom izborili da se ovdje u Novoj Bukovici osnuje škola. Za nastavnike, za ravnatelje, za sve naše učenike!

Ova škola sa svojih 150 godina zaista se ima čime podičiti, jer to je iznimno lijepa obljetnica koja je iznjedrila jako puno generacija, dobrih i uspješnih ljudi koji su dali svoj doprinos ovom kraju, Hrvatskoj i svijetu. Posebno se prisjetimo i naših poginulih branitelja koji su u ovoj školi naučili voljeti svoju domovinu, te su za nju dali ono najvrijednije što imaju – svoje živote.

Danas je naša škola prepoznatljiva  kao škola čiji učenici postižu odlične rezultate na natjecanjima, te, također i izvrsne sportske rezultate. Takvi rezultati s pravom čine zadovoljstvo i ponos, ali i obvezuju na punu angažiranost kako bi i u budućnosti nastavili tim pravcem te bila i dalje, mjesto sigurnog i kvalitetnog učenja, odrastanja i odgoja generacija učenika.

I dok našoj školi, u svoje osobno ime, ime Načelnika i Općine Nova Bukovica, čestitam 150 godina života i bogatu povijest školstva ispunjenu brojnim uspjesima, želim joj da i u budućnosti ostane tako aktivna kao do sada i neka živi vječno na ponos ovoga našega mjesta! Na tom putu i nadalje ćemo je pratiti i pomagati.“

Glavna svečanost održana je 30. svibnja 2018. godine u domu kulture Nova Bukovica gdje su vrijedni učenici izveli kulturno-umjetnički program pod mentorstvom svojih nastavnika.
Podsjetimo Općina Nova Bukovica financirala je udžbenike za učenike u školskoj godini 2017/2018. Darovala je sportsku opremu za izvođenje TZK, financira malu školu i na brojne druge načine podupire rad škole u Novoj Bukovici.

Back to top