– Općini Nova Bukovica odobren vaučer Europske komisije

Općina Nova Bukovica našla se je u velikoj obitelji lokalnih zajednica koje su se prijavile na natječaj Europske komisije i osvojile besplatne vaučere za instaliranje pristupne točke WiFi4EU.

Preko 13 tisuća europskih gradova i općina, prijavilo se je na prvi krug ovoga natječaja, a iz hrvatske 336. Od  2800 dobitnika u cijeloj Europskoj uniji u prvom pozivu vaučere su dobile 224 hrvatskih gradova i općina. Osim Općine Nova Bukovica, na području naše Virovitičko-podravske županije, vaučere su osvojili i Općine Čačinci, Suhopolje, Pitomača, te gradovi Slatina i Virovitica.

Inicijativom WiFi4EU u općinama i gradovima diljem Europe promiče se besplatan Wi-Fi pristup za građane u javnim prostorima kao što su parkovi, trgovi, javne zgrade, knjižnice, zdravstveni centri i muzeji.

Sve lokalne zajednice koje nemaju besplatne pristupne točke za Wi-Fi, imaju mogućnost zatražiti vaučere u vrijednosti od 15 tisuća eura za ugradnju potrebne opreme na javnim mjestima. Vaučerom WiFi4EU omogućuje se fiksni iznos financiranja u iznosu od 15 000 EUR po općini. Općine koje su dobile vaučere odabrat će „središta javnog života”, gdje će instalirati pristupne točke WiFi4EU (bežične pristupne točke).

Slijedeći koraci u realizaciji ovoga vrijednoga natječaja su potpisivanje sporazuma o dodjeli bespovratnih sredstava, odabir poduzeća za instalaciju Wi-Fi mreže, te sama realizacija.

Back to top