– Općina Nova Bukovica sudjelovala na međunarodnoj konferenciji

Općina Nova Bukovica sudjelovala je na međunarodnoj konferenciji kao dio projekta Peer Act koji se sufinancira iz programa Erasmus + Europske unije.

U projektu sudjeluje šest organizacija:  VSBI i KOPF, HAND + FUSS iz Njemačke, Zöld-Aktív Szociális Szövetkezet iz Mađarske, Unione Montana iz Italije, PROBENS iz Španjolske i SLAP iz Osijeka.  

Konferencija je održana u Mađarskoj u gradu Orfű dana 4. rujna 2020. Općina Nova Bukovica je sudjelovala na poziv Udruge za kreativni razvoj Slap iz Osijeka, posredstvom i ljubaznošću gospođe Ane Lamza Bašić. Ispred Općine Nova Bukovica konferenciji su prisustvovali Irena Stipanović i Tomislav Dereš.

Projekt je rađen kroz koncept vršnjačkog savjetovanja i pristupačnog turističkog treninga te je u potpunosti orijentiran na potporu procesa uključivanja i pružanje jednakih šansi za sudjelovanje u društvu za segregirane i osobe u nepovoljnom položaju.

Skupina osoba s invaliditetom ima značajan potencijal za rast turizma, postoje zemlje u kojima je putovanje za osobe s invaliditetom i dalje problematično (npr. Zemlje istočne Europe), također, budući da mnogi ljudi s invaliditetom ne mogu samostalno putovati, njihova integracija u turizam također znači integracija drugih koji im pomažu, pa se broj novih aktera u turizmu značajno povećava uključivanjem osoba s invaliditetom.

Pristupačni turizam i dalje je nedovoljno usluženo tržište. Promjena načina razmišljanja potrebna je na svim razinama industrije. Učiniti turizam sveobuhvatnijim i učiniti ga dostupnim svim potrošačkim skupinama s invaliditetom zahtijeva složen pristup.

Back to top